Vakantie Friesland 2017

Deze zomer zijn we weer een paar dagen met de Etap 24i weggeweest. Vier dagen lekker gevaren en weer lekker genoten.

De eerste dag zijn we uit Balk vertrokken, en via Sloten en Spannenburg naar het Hegermeer gevaren. Daar stond een stevig windje, en met het grootzeil volledig gereefd zijn we naar het Gaastmeer gezeild. Gelukkig hadden we een goede navigator aan boord en uiteindelijk hebben we ’s avonds aangelegd in Workum.

De tweede dag vertrokken we zonder navigator en zijn we bij Workum de sluis uitgevaren het IJsselmeer op. Met een stevige wind op kop het eerste stuk op de motor gevaren, later hebben we de fok bijgedraaid en hebben we koers gezet naar Medemblik. De wind en de golven waren sterk, thee zetten werd een uitdaging. Het laatste stuk nog even met beide zeilen gevaren en afgemeerd voor kasteel Radboud in Medemblik.

’s Ochtends nog even boodschappen gedaan in het leuke centrum van Medemblik en daarna vertrokken richting Stavoren. De reis begon zonder wind, gelukkig kwam er na een uur toch nog een klein briesje.

Het werd nog zo warm, dat Ilse even verkoeling in het water zocht. Bij Stavoren het Skûtsjesilen van dichtbij kunnen zien en daarna de sluis door en naar de Morra bij Koudum gevaren.

De laatste dag lekker uitgeslapen en vertrokken. Op de motor langs de Galamadammen en de Kuilart naar de Fluessen, en vanaf daar gezeild tot halverwege het Hegermeer. Na een verfrissende duik doorgevaren langs het Skûtsjesilen naar Woudsend en daarna voor de wind richting Balk.